top of page

Få bedre holdning med behandling hos Omegaklinikken

Oppdatert: 4. okt. 2023En korrekt eller god holdning har umiddelbar innvirkning på ditt utseende, men dens betydning strekker seg utover estetikk - den spiller en viktig rolle for vår generelle helse og velvære.


Moderne livsstil og langvarig stillesitting kan dessverre føre til dårlig holdning, noe som igjen kan medføre:


 • Smerter i muskler og ledd

 • Nakke-, hode- og/eller ryggsmerter

 • Økt skaderisiko under trening, arbeid og dagligdagse aktiviteter

 • Stivhet i muskler og nedsatt mobilitet


Men du kan forbedre holdningen din og fremme god helse ved å rådgive deg med en kiropraktor. Det finnes også mange mindre synlige helsefordeler du bør være klar over:


 • Korrekt justering av skjelett og ledd

 • Redusert belastning på leddbånd

 • Minimert risiko for nakke- og ryggsmerter/skader

 • Lavere belastning på muskler og ledd

 • Generell forebyggende behandling og veiledning


Hva er dårlig holdning og hvorfor er det viktig?


La oss først se på hva holdning er og hva som definerer en god holdning, ofte referert til som nøytral holdning. Holdning er kroppens stilling når du står eller sitter. Og beskriver hvordan ryggraden din er posisjonert i relasjon til hodet, skuldrene og hoftene dine.


En god holding indikerer at skjelettet, musklene og leddbåndene er i en korrekt og balansert posisjon som reduserer belastningen og opprettholder kroppens fleksibilitet. Dette optimaliserer kroppens funksjonsevne.Hvordan kan en kiropraktor hjelpe?


Enten du lider av rygg- og skuldersmerter eller bare ønsker å forbedre din dårlige holdning, kan en kiropraktor hjelpe deg. Kiropraktorer er eksperter på muskel- og skjelettsystemet, og deres spesialisering ligger i evaluering, behandling og korrigering av holdningsproblemer.


Før en kiropraktor begynner å undersøke ryggen din, vil de stille spørsmål for å vurdere din holdning og hvordan denne påvirker hverdagen din, samt hvordan hverdagen påvirker holdningen din.


Deretter, gjennom en grundig eksaminasjon og evaluering, vil kiropraktoren identifisere hvilke områder av kroppen som påvirkes av dårlig holdning. Et skreddersydd behandlingsopplegg vil deretter bli utarbeidet, som kan inkludere justeringer, manipulasjoner, muskelterapi og rehabiliteringsøvelser.


Under behandlingen kan forskjellige metoder bli benyttet, og formålet er å tilpasse behandlingsplanen til hver enkelt individ. Dette kan involvere:


 • Justeringer: Dette involverer vanligvis manuelle manøvrer som kan føre til en knekkelyd. Dette er normalt ikke smertefullt og bidrar til økt leddbevegelighet, redusert muskelspenning og mindre smerter.

 • Bløtvevsbehandling: Selv om man gjerne forbinder en kiropraktor med skjelett og ledd, er det like viktig å ta seg av muskulaturen for å korrigere dårlig holdning. Når noen muskler blir svake eller underutviklede, reagerer andre muskler ved å stramme seg. Teknikker som massasje, nålebehandling (dry needling), IASTM (skraping med verktøy) og kopping kan brukes for å redusere spenning i musklene og lindre muskelsmerter.

 • Rehabilitering: Med spesifikke øvelser vil kiropraktoren samarbeide med deg for å korrigere underliggende dysfunksjoner. Dette vil ikke bare lindre spenningen som fører til dårlig holdning, men gir også de svakere musklene muligheten til å styrkes og rette opp holdningen din permanent.


Fordeler med kiropraktorbehandling for holdningsproblemer:


1. Smertelindring: Kiropraktorbehandling kan bidra til å lindre smerte og spenninger forårsaket av dårlig holdning.


2. Korrigering: Gjennom justeringer og spesifikke teknikker kan kiropraktoren bidra til med å korrigere muskulære ubalanser og feiljusteringer som kan føre til dårlig holdning.


3. Bevissthet: Kiropraktoren kan gi råd om ergonomi, kroppsbevissthet og øvelser som styrker kjerne- og ryggmusklene for å støtte en sunn holdning.


4. Forebygging: Ved å arbeide med en kiropraktor for å forbedre holdningen din, kan du også redusere risikoen for fremtidige rygg- og nakkeproblemer.En god holdning er en investering i både din nåværende og fremtidige helse. Med hjelp fra en kiropraktor kan du ta skritt mot å rette opp holdningsproblemer, redusere smerte og ubehag, og samtidig styrke musklene som støtter en sunn kroppsholdning.


Ta det første skrittet mot en bedre holdning og en sunnere livsstil ved å oppsøke en kiropraktor som kan veilede deg gjennom prosessen. Du kan bestille en time med en av våre erfarne behandlere her :)
48 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page