top of page

Kolikk

Visste du at kolikk er en av de vanligste årsakene til at foreldre tar med spedbarna sine til kiropraktoren?Hva er kolikk?

Kolikk er definert som episoder med gråt i mer enn tre timer per dag, i mer enn tre dager per uke, i minst tre uker. En baby med kolikk blir ofte beskrevet som om de ser ut som om de har smerter, knytter nevene og trekker bena opp til magen. Alt dette kan være veldig frustrerende og overveldende for både babyen og foreldrene.


Årsak

Årsaker til kolikk er ikke fullt ut forstått, men det antas at det kan skyldes oppblåsthet og/eller ubalanse i nervesystemet. Å justere et segment i ryggraden som ikke beveger seg riktig kan bidra til å gjenopprette balansen i nervesystemet og lindre kolikksymptomer. Det kan også hjelpe å prøve ut forskjellige tips&triks for å minske ubehaget til babyen


Diagnose

Diagnose av kolikk gjøres vanligvis av en kiropraktor. Etter å ha tatt en grundig sykehistorie og utført en fysisk undersøkelse. Ved mistanke om kolikk vil kiropraktoren ofte justere spedbarnets ryggrad og gi skånsom massasje og mobiliseringer.


Behandling

Består vanligvis av kiropraktiske justeringer. Dette er skånsomme, spesifikke korreksjoner som bidrar til å gjenopprette normal bevegelse og funksjon til ryggraden og nervesystemet. Kraniosakral terapi kan også brukes for å lindre kolikksymptomer.


Tips og triks:

Hvis babyen din har kolikk, her er noen tips som kan bidra til å lindre ubehaget:


Prøv å amme på kun ett bryst

Formelk er lavfettmelken som kommer først under en ammeøkt, og bakmelk er den mer fettrike melken som kommer mot slutten. Hvis en baby får for mye formelk og ikke nok bakmelk, kan den utvikle kolikk. Dette er fordi de får i seg for mye laktose (et sukker som finnes i melk) og ikke nok fett. Det høye laktoseinnholdet kan gi gasser og ubehag i tarmen, som kan føre til kolikk. For å rette opp denne ubalansen er det viktig å amme i lengre perioder slik at babyen får i seg mer bakmelk. Du kan også prøve å pumpe etter amming for å kvitte seg med gjenværende formelk før du gir babyen flasken


Flere tips:


3. Plasser babyen din på magen: Dette kan bidra til å lindre gass og ubehag i tarmen.


4. Massasje: Å forsiktig massere babyens rygg, mage eller ben kan bidra til å lindre kolikksymptomer.


5. Ta dem med på tur: Å få litt frisk luft og bevegelse kan bidra til å roe en kolikk baby.


6. Sving dem: Svinging kan bidra til å lulle en kolikkbaby i søvn.


7. Bruk hvit støy: Hvit støy kan bidra til å berolige og berolige en kolikkbaby.


8. Hold dem oppreist: Å holde babyen i oppreist stilling kan bidra til å lindre gass og ubehag i tarmen.


10. Endre kostholdet: Hvis du ammer, kan det å eliminere meieri fra kostholdet ditt bidra til å lindre kolikksymptomer hos babyen din.


13. Unngå overstimulering: For mye stimulering kan være overveldende for en baby med kolikk og kan gjøre symptomene verre.


15. Søk profesjonell hjelp: Hvis du sliter med å takle din kolikk baby, søk profesjonell hjelp fra en kiropraktor, rådgiver eller annen helsepersonell.


Vi håper denne informasjonen har vært nyttig. Hvis du har flere spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss.
14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page