top of page

Tennisalbue - Hva nå?

Tennisalbue, også kjent som lateral epikondylitt, er en tilstand som forårsaker smerte og betennelse i albueleddet. Tilstanden er vanlig blant tennisspillere og andre idrettsutøvere som bruker armene til repeterende bevegelser. Forklar videre:


Tennisalbue er forårsaket av overforbruk av albueleddet. Tilstanden er vanlig blant tennisspillere og andre idrettsutøvere som bruker armene til repeterende bevegelser. Det kan også være vanlig for kontorarbeidere eller folk i byggbransjen. Tilstanden kan også skyldes aldersrelatert slitasje på albueleddet.


Har du tennisalbue?

– Har du vondt på utsiden av albuen?

– Blir smertene verre når du tar tak i noe eller løfter armen?

– Har du problemer med å strekke armen helt ut?

- Har du ømhet eller hevelse på utsiden av albuen?


Hvis du svarte ja på noen av disse spørsmålene, kan det hende du har tennisalbue.


Hvordan diagnostiserer vi det?

En diagnose av tennisalbue er vanligvis laget basert på symptomene dine og en fysisk undersøkelse. Din kiropraktor kan også bestille røntgenstråler eller andre bildediagnostiske tester for å utelukke andre forhold som kan forårsake symptomene dine.


Hva forårsaker det?

Tennisalbue er forårsaket av overforbruk av muskler og sener i underarmen som fester seg til albueleddet. Dette kan skje ved å spille tennis eller andre racketsporter, men det kan også oppstå fra andre aktiviteter som krever repeterende armbevegelser, for eksempel maling, bruk av en skrutrekker eller til og med skriving


Hvordan behandler vi det?

Målet med behandlingen er å redusere smerte og betennelse og la muskler og sener gro.


Behandling kan inkludere:

Multi radiance laser - MR4 har klinisk vist seg å være effektiv i behandlingen av ulike tilstander, som tendinopatier, myofascial smertesyndrom og bløtvevsskader.

ising- Ising på albuen i 20 minutter flere ganger om dagen kan bidra til å redusere hevelse og smerte.


Kiropraktiske manipulasjoner

- En kiropraktisk manipulasjon er en prosedyre som brukes til å justere beinene i kroppen din. Det brukes ofte til å behandle ryggsmerter, men kan også brukes til å behandle andre tilstander, for eksempel tennisalbue.


Ultralyd-

Ultralydterapi bruker lydbølger for å skape varme som bidrar til å redusere betennelse og smerte.


Rehabiliteringsøvelser

- Trening er en viktig del av restitusjon fra tennisalbue. EN

- Hvile armen og unngå aktiviteter som forverrer tilstanden

- Isposer eller varmeterapi for å redusere smerte og betennelse

- Kiropraktiske justeringer for å forbedre leddfunksjonen

- Skånsomme tøynings- og styrkeøvelser

- Ortotika eller avstivning for å støtte albueleddet


Prognose med behandling vs uten behandling

De fleste med tennisalbue blir helt friske etter behandling. Uten behandling kan imidlertid tilstanden forverres og føre til kroniske smerter. Hvis du har tennisalbue, er det viktig å søke behandling slik at du kan komme tilbake til dine normale aktiviteter så snart som mulig.


Hvordan kan jeg forhindre det?

Du kan bidra til å forhindre tennisalbue ved å gradvis øke belastning når du deltar i aktiviteter som krever repeterende armbevegelser. Det er også viktig å varme opp og strekke ut musklene før du deltar i disse aktivitetene. Hvis du begynner å føle smerte i albuen, stopp aktiviteten og hvil leddet.


Hvor mange uker vil jeg ha det?

Varigheten av tennisalbue avhenger av alvorlighetsgraden av tilstanden og hvor godt du reagerer på behandlingen. De fleste ser en merkbar forbedring av symptomene innen 4-6 uker etter behandlingsstart. Det kan imidlertid ta opptil 12 uker før tilstanden går helt over.


Hva om smertene mine ikke forsvinner?

Hvis smertene ikke blir bedre med behandlingen, kan det hende du trenger kirurgi. Kirurgi anbefales vanligvis bare hvis andre behandlinger har mislyktes og du har vedvarende smerter som forstyrrer dine daglige aktiviteter.


Hvis du tror du kan ha tennisalbue, er du hjertelig velkommen til oss. Vårt erfarne team av kiropraktorer vil undersøke og lage en skreddersydd plan spesielt for deg, slik at du kan komme tilbake til favorittaktivitetene dine uten smerte!.

19 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page