top of page

Trykkbølgebehandling i Oslo

Oppdatert: 19. jan.


I dages medisinske verden er vi alltid på utkikk etter nye behandlings metoder for å hjelpe våre pasienter med smertelindring og rehabilitering. Trykkbølgebehandling er en av de nyeste metodene som nå har fanget oppmerksomheten til både pasienter og helsepersonell. I denne blogg posten vil vi utforske hva trykkbølge behandling er, hvordan det hjelper, hvilke tilstander det kan hjelpe med, og hva du kan forvente deg.


Hva er trykkbølgebehandling? Trykkbølgebehandling, også kjent som ekstrakorporal trykkbølgebehandling (ESWT), er en non-invasiv behandlingsmetode som bruker akustiske bølger med høy energi for å behandle en rekke muskel- og skjelettlidelser. Disse trykkbølgene sendes gjennom huden og vevet for å bryte ned skadet vev, fremmer helbredelse og lindre smerter. Denne behandlings metoden har vist seg å være svært effektiv for å akselerere helbredelsesprosessen og forbedre pasientens livskvalitet. Derav kan trykkbølgebehandling ved flere tilfeller erstatte både kortisoninjeksjoner eller kirurgi. Hvordan hjelper det?

Trykkbølgebehandling har flere måter det kan hjelpe på, blandet annet:

 1. Effektiv smertelindring: Trykkbølgene stimulerer kroppens naturlige helbredelsesprosesser, og dette kan bidra til å redusere smerte og betennelse i området som blir behandlet.

 2. Raskere helbredelse: Trykkbølgene stimulerer økt blodsirkulasjon til området ved å øke veksten av nye blodkar, og vevsregenerering. Dette fører til en akselerering av helbredelsesprosessen og raskere rehabilitering.

 3. Trykkbølgene stimulerer økt blodsirkulasjon og fremmer veksten av nye blodkar og vevsregenerering. dette fører til en akselerering av prosessen for skader som blant annet tennisalbue og plantar fasciitt.

 4. Kollagenproduksjon: Trykkbølgene kan også fremme produksjonen av kollagen, som er avgjørende for vevsreparasjon og hudfornyelse.

Hva kan det hjelpe med?

 • Plantar fasciitt

 • Tennisalbue

 • Skuldersmerter

 • Kroniske smerter i korsryggen

 • Achilles senebetennelse

 • Kalkskulder (kalkdannelse i skulderen)

 • Senebetennelser

 • Piriformis syndrom

 • Bursitt

 • Beinhinnebetennelse

Hva kan du forvente deg?


Før behandlingen startet vil kiropraktoren gjennomføre en grundig vurdering av din tilstand, for å finne ut hvilke behandlingsformer som vil passe deg best. Dette vil også hjelpe oss å finne ut av årsaken til hvorfor du opplever symptomene du gjør, slik at behandlingen du får hos oss kan ha fokus på symptomatisk lindring og forebyggende behandling. Trykkbølge er ikke alltid den første behandlings metoden som blir utnyttet, ettersom tilstanden må anses som kronisk (varighet over 3mnd) før trykkbølgebehandling kan brukes.


Gjør det vondt? Trykkbølge behandling er ikke behagelig, de fleste vil oppleve en følelse av mildt trykk eller prikking. Ofte beskrives dette som en følelse av «pulserende bølger» under behandlingen.En enkelt behandling varer normalt 5-10 minutter, avhengig av pasientens tilstand og behandlingsområde. Det er viktig å merke seg at trykkbølgebehandling vanligvis ikke gir umiddelbare resultater, og flere økter kan være nødvendig for å oppnå maksimal nytte. En normal behandlings plan består oftest av 3-6 behandlinger, med en uke mellom hver time. Hos oss på Omega Klinikken koster dette 789kr og varigheten på timen er 20-30 minutter for å tillate oss nok tid å jobbe på områdene rundt også.


Resultatene av trykkbølgebehandling kan variere avhengig av den enkelte pasientens tilstand og alvorlighetsgrad. Mange pasienter opplever en betydelig reduksjon i smerte og en forbedring i funksjon etter en rekke behandlinger (normalt mellom 3-6 behandlinger). Behandlingen er generelt trygg og gir få bivirkninger, noe som gjør den til et attraktivt alternativ for de som søker smertelindring uten kirurgi eller medikamenter.

85 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page