top of page

Osteopat Oslo

Osteopater er autorisert helsepersonell innenfor muskel og skjelett lidelser.

Osteopater ser sammenhenger i kroppen din ved å kartlegge sykehistorie, livssituasjon, livsstil, plager og smerter. På bakgrunn av dette kan du forvente at du får hele kroppen undersøkt og ikke kun der smerten sitter, fordi en plage ofte har en sammenheng med flere faktorer.

Osteopati er en manuell behandlingsform som har som mål å gjenopprette og vedlikeholde bevegelsesfunksjon og balanse i kroppen. Osteopater bruker hender og fingre for å spore opp og behandle eventuelle ubalanser og smerter i muskler, ledd og skjelett. Osteopati er ikke bare rettet mot å lindre smerte, men også mot å forebygge fremtidige helseproblemer og øke kroppens generelle velvære.

oteopat oslo.jpg

Hva gjør en osteopat?

Osteopater jobber med å behandle muskel- og skjelettrelaterte plager og skader ved hjelp av manuelle teknikker. De fokuserer på å forbedre bevegelsesfunksjonen ved å utføre justeringer i ledd, muskler og vev, samt å redusere spenninger og smerter.

Osteopater utfører en grundig vurdering for å identifisere årsakene til smerter og plager, og de jobber med pasientene for å utvikle en individuell behandlingsplan. De jobber ofte sammen med andre helsepersonell, som leger og fysioterapeuter, for å sikre at pasientene får en helhetlig tilnærming til sin helse.

Osteopati kan hjelpe med en rekke forhold, inkludert muskel- og skjelettplager, hodepine, ryggsmerter, isjias og andre nevrologiske tilstander. Målet med osteopati er å hjelpe pasientene med å oppnå maksimal funksjonsevne og bedre livskvalitet ved å forbedre bevegelsesfunksjonen og redusere smerter og spenninger.

Kontakt oss for time hos Osteopat

Takk - vi tar snart kontakt :)

Tilbakemeldinger fra fornøyde kunder

Historie & Fakta

Osteopati ble utviklet av den amerikanske legen Andrew Taylor Still på 1800-tallet. Still mente at mange sykdommer kunne behandles ved å gjenopprette balanse i kroppen og at kroppen selv hadde evnen til å helbrede seg selv når den fungerte optimalt.

Osteopati er en holistisk tilnærming som tar hensyn til hele mennesket, og ikke bare de enkelte symptomene. Osteopater vil derfor også se på andre faktorer som kan påvirke helsen, som kosthold, stress, livsstil og miljø.

Osteopati kan være en behandlingsform for en rekke ulike plager og tilstander, som for eksempel hodepine, ryggsmerter, skuldersmerter, nakkeproblemer, bekkenplager, tennisalbue, senebetennelser og astma. Det kan også være til nytte for personer som opplever ubalanse eller ubehag som følge av graviditet, fødsel eller aldring.

En osteopatisk behandling består ofte av en kombinasjon av manuelle teknikker, som massasje, leddmobilisering og manipulasjon, samt råd om trening og øvelser. Behandlingen tilpasses individuelt til hver enkelt pasient og kan variere fra person til person.

Osteopati er en anerkjent behandlingsform i mange land, og osteopater må gjennomgå en formell utdannelse for å kunne praktisere. I Norge er osteopati en godkjent alternativ behandlingsform, og det finnes en rekke utdanningsinstitusjoner som tilbyr utdanning innen osteopati.

bottom of page